2 härliga

2 härliga saker

*Idag var vi i min nya favoritaffär i stan. Elhandlaren. Den ägs av en tvåhundra (minst) år gammal gubbe med avgrundsandedräkt och hängiga ögon. Han går runt och beklagar sig över internet och alla moderniteter som sabbar hans affärer och hur svårt det är att sälja ens en penna. Alla saker i affären är dammiga, detta trots att de är nya, och lokalerna är fula. Varför gillar jag då denna affär. Jo, min sambo tycker av någon anledning hysteriskt synd om gubben och känner att han måste stödja honom.
Ja, min sambo, samma sambo som utan att blinka skulle sälja koskit till korna om de var villiga att betala (och var de inte det så skulle han se till att de blev det)
Jag genomskådade gubben i butiken på en sekund, för han säljer förmodligen som smör med sin taktik. Idag när vi var där hade ägaren röda lappar på precis varenda vara i hela butiken. Men tro inte att det handlade om några vrakpriser, nä det handlade om 50-100 kr ner på redan överprissatta varor. Resultatet blir alltså varor som efter "rean" fortfarande ligger hundralappar över andra butikers priser på exakt samma sak. Men gubben går efter en i hela butiken och beklagar sig och suckar och stönar och hans tiggande ögon blir bara för mycket för en då nästan gråtfärdig Andreas att hantera.

Vad får då jag ut av det hela? Jo, när vi är där kan jag alltid välja nästan precis vad som helst av härliga vitvaror som Andreas sen av sympati köper. Idag var vi där för att köpa dammsugarpåsar (till den dammsugare som är resultatet av Antes senaste tycka-synd-om-köp). När vi gick därifrån hade vi en underbar elvisp á 350 kr med oss i kassen. En elvisp som jag SÅ länge velat ha eftersom jag är på tok för lat för manuell vispning. I månader har jag  i likhet med gubben försökt tigga mig till en elvisp vartän jag sett någon i nån butik (nu senast på Konsum, nåt skitmärke för 99 kr). Och ja, jag kan ju köpa en själv men det är så tråkigt att lägga pengar på.

Den andra härliga saken var att detta resulterade i omedelbar bakinspiration och tillika 2 franskbröd som nu sprider ljuvlig doft i hela lägenheten.

Smolket i bägaren då? Jag brände skitlimporna i ugnen eftersom jag läste skvaller på nätet under gräddningen! För er upplysning kan jag tala om att brända solroskärnor smakar dödsstraff. Vad göra?
Imorgon bjuder jag mina kollegor på frukostbröd...moahahahaha!!

image44
Elvispbakat och sedan Åsabränt bröd

Kommentarer
Postat av: erika

och kryddväxter i hela köket, ser jag! vilken husmorsåsa :)

Postat av: Åsa

Javet...snart kommer jag väl typ ..putsa fönster eller nåt.
Jag gillar husmors-Åsa, hon är så pysslig och nöjd med sig själv hela tiden.

2007-06-13 @ 12:11:50
Postat av: Nettan..

Inte kunde jag ana att du var hade en sån där husmoderlig sida.., förmodar att du döljt den väl...!!!
Är den äkta eller är det nån form av "rollspel" som du och Andreas ägnar er åt för att sätta "krydda" på samlivet.. *fnissar å trillar av stolen*

2007-06-13 @ 12:49:52
URL: http://nettans.blogg.se
Postat av: Åsa

JoJo, serdu helt äkta! Men jag är periodare. Husmor vartannat om hopplös tonåring. Lite lätt Schizofren.
Andreas reaktion på min dubbla personlighet...förvirrad. Han gillar nog husmors-Åsa bäst fast hon aldrig plockar bort krigsresterna i köket efter ett bakmaraton för hon göder honom med massa gosaker och springer runt med rutigt förkläde och suckar lyckligt.

2007-06-13 @ 13:13:34
Postat av: Anna

Oj, vilken arrangerad bild! Ser jättegod och romantiskt ut med ljuset... (Alltså inte ljuset som ser gott ut he, he)
Du kan ju gissa vilken min favvo färg är. :-) Det konstiga är att jag inte var så där superförtjust i den innan grodan kom men eftersom det är en liten rödhårig groda så blir det lixom grönt naturligt. Nackdelen är att alla tar för givet att det är en liten kille...
:-)

2007-06-13 @ 17:57:47
Postat av: åsa

haha, ja Andreas sa att det var inredningsbloggsvarning på bilden ;)
Grönt är skönt ju;) Limpan hade exakt samma problem med Ted. Hon tyckte det var fånigt att det var så uppdelade färger när det kom till bebbar, så hon klädde Ted ibland i rosa t-shirts (mest för att han verkligen passade i rosa). Men hon slutade med det för hon blev helt galen på att ALLA frågade "vad den här lilla flickan heter" då.
Du får måla väggord som är så poppis nu på den gröna väggen och skriva "Kvack, sa grodan" i mörkgrönt..hahaha (hm, det var nog bara jag som tyckte det var kul)

2007-06-13 @ 18:08:28
Postat av: Anna

Hi, hi... Väggord ska det bli men jag tänkte nog något så svennigt om hennes namn men nu har jag fått ny inspiritation från din inredningsblogg, ju.

2007-06-13 @ 22:00:48
Postat av: Nettan

Brödet var supergott!
Jag gillade även de brända solroskärnorna som smakade dödsstraff.. De var supergoda som kvällssnacks, så-det-så!

2007-06-14 @ 12:49:11
Postat av: Signe

Det ser ju jättegott ut och vilken fin bild...är verkligen inredningsbloggsvarning på den!..hihi
/från en inredningsbloggare :)

2007-06-17 @ 23:00:44
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: åsa

Nettan: fan va schysst du är. Nu känner jag mig ju nästan nöjd med skit-brödet
Signe: För att vara tagen med mobilkamera är jag mäkta nöjd!!
//Inrednings-Åsa (stök och indredningsanalfabets-åsa i vanliga fall)

2007-06-17 @ 23:48:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback