(k)Narkosupplevelse

Nu är jag hemma efter att ha varit på sjukhuset idag och opererat mig.
När jag kom dit fick jag skrubba hela kroppen med bakteriedödande tvål för att sedan sekunden efter  tvingas på en gammal fläckig tvångströja från 70-talet. Det kändes minst sagt lite motsägelsefullt. Den hade spyrester som avslöjade alla tidigare patienters dagsmeny. Tröjan var av modell gigantosaurus som till och med skulle få den största amerikan att se smärt och liten ut. Med mina normala 58 kg och 168 cm såg jag ut som om jag inte fått mat sen 80-talet.
Nåväl, efter en fasta sedan igår serverades jag en härlig frukost bestående av 2 feta alvedonpiller som skulle sväljas ner med en minimal plastmugg vatten. Aldrig har väl 2 piller känts så stora (som att svälja 2 skumgummimeloner).
Efter det fick jag en härlig liten "avec" bestående av 2 lugnande piller. TJONGGGG! Det räckte för att slå ut mig. Jag rasade ihop som efter den värsta tonårsfylla. Öppen mun och hängande tunga i en min som när man "skämtdör". Min sambo (har en berättat efteråt) att han trodde just det, att jag låtsades. Så han skrattade åt mig och drog täcket över huvudet på mig och sa -Knäppis. När han inte märkte någon reaktion drog han ner täcket och jag hade fortfarande samma min. Han tyckte då att "mitt skämt" började bli gammalt och sa -JA JA jag har fattat..skitkul! Fortfarande ingen reaktion. Han började knuffa lite på mig och sa -Hallå, Åsa, Hallå! Sakta men säkert började hans misstag gå upp för honom och då kom narkosläkaren (En ung dansk kille som jag av misstag kallade praktikant så han nog hörde. Hallå, AT-läkare och ST-läkare är ganska likt). -Du, hon sover nog. Sa han till min sambo som nog kände sig ganska dum.

En stund senare försökte denne också skaka liv i mig eftersom det var dags för operation varav jag kastar mig upp i sängen och skriker -VAD ÄR DET JAG SKA GÖRA????
Jag rullas in i operationssalen.Det enda jag minns är att jag lite surt säger att -Ni har det då fruktansvärt kallt här. Jag blir stucken med en nål på ovansidan av handen och jag hade kunnat svära på att det var en mindre stock de stack in. Praktikanten, som egentligen var en läkare med lång utbildning, sa att nu kommer det nog svida och bränna lite när de sprutade in narkosvätskan. Jag skrek rätt ut -AAAAAAAAAAJ!!!!! ÄR DET TÄNDVÄTSKA (eller nåt sånt, för här slutar minnet)
POFF, 5 timmar senare vaknar jag i uppvaket, fortfarande ganska kocko och försöker få en sköterska att förstå att jag vill gå upp enbart genom att råglo henne i ögonen. Jag sover en timme till ungefär.

Fysiskt sätt har jag nu hämtat mig från denna upplevelse. Psykiskt sätt? Jag vet inte, det kan ta år ;)

Kramis

Åsa


Lockande tjärblandning

Till höger om huset där jag bor finns en grusvägsbacke i lagom skön lutning. Eller fanns. Idag har de asfalterat den. Härlig svart blank asfalt så långt ögat kan nå (eller, iaf så långt backen når) utan ens det minsta lilla sandkorn på.
Aldrig någonsin har jag velat äga ett par rullskridskor så mycket som nu!

Läsvärt

Läsvärt

Förresten! Läs John Ajvide Lindqvist. Har just läst ut hans andra bok "Hantering av odöda" som också är kanon. "Låt den rätta komma in" (debuten, på bild) är en unik bok som verkligen känns helt nyskapande och annorlunda. Det hör verkligen inte till den genren jag normalt brukar läsa men jag var trollbunden av bägge böckerna. Båda utspelar sig i mina gamla trakter, det ger ju lite krydda. Så ni som läser min blott 2 dagar gamla blogg  som gick i Blackan samtidigt som jag kommer verkligen att känna igen miljöerna/känslan i den första boken. Alla ni andra som någonsin varit där kommer också att göra det, förstås ;)
 "Låt den..." håller just nu på att filmatiseras hörde jag på P1. SPÄNNANDE!

Hehe...läste just igenom det jag skrivit! Låter som en reklamrecension. Jag borde få en liten del av intäkterna ;) Hoppas du blir ohyggligt rik John Ajvide!!

Om boken:  
http://www.adlibris.se/product.aspx?isbn=9170371253&so=1

Storken har fått storhetsvansinne!

Det fullkomligt regnar babysar omkring mig, och av någon anledning är det pojkar hela bunten. Lilla syster Yster, bästa vännen, kompisen från gymnasietiden, kollegor (4 st) och sambons syster med många flera.
För att inte tala om alla dessa gravida i överflöd. På stan fullkomligt väller de fram med överdimensionerade vällustiga magar och svullna anklar nedstoppade i fula tofflor eftersom det är de enda skor de får på sig. Har regeringen tagit befolkningsminskningen i egna händer och smusslat ner viagra och rosenrot i mellanmjölken?
Den enda vettiga förklaringen jag kan hitta är att storken har fått hybris. 

..För inte kan det vara så att jag håller på att bli gammal...


Sommarens stora miss- 14 nyanser av orange

Den här sommaren har varit dunderskön och fin på massa sätt. Se bara på vädret. Regn och rusk nästan hela vägen fram till första dagen på semestern. Då sprack det upp och sen var det strålande sol exakt varenda dag hela vägen fram till sista dagen på semestern. Bortskämd!!

MEN en stor miss gjorde jag under sommaren. Efter att ha börjat färga håret brunt (är till naturen mörkblond-blond) hos frisör under nåt år och sedan lessnat på kostnaden och tänkt att -Vafan det där kan jag lika gärna göra hemma och spara 6-700 kr i månaden (mitt hår växer som ogräs). Problemet med hemmafärgning dock är att resultatet inte blir fullt så bra, och av någon anledning (trots att jag använde samma färg varje gång) blev håret mörkare och mörkare tills folk betraktade mig som svarthårig.

Jag kom under sommaren på att jag inte alls trivdes i färgen, den var inte jag och kändes bara onaturligt. Jag vill vara naturlig. Jag vill vara "jag". Så jag bokade tid hos en av Stockholms bästa frisörer och åkte glad och förväntansfull dit på inbokad tid under semestern.
-MEN NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJJJJ det kan du glömma! sa frisören på äkta dyrfrisörbrytning. Det där håret kan jag inte göra nåt med. Det kommer att bli förskräckligt fult om jag ens får bort färgen alls. Det kommer BARA slita på håret och resultatet kommer troligtvis inte bli mycket ljusare och bara flammigt och konstigt istället
Blev domen. Trots tjat och uppspärrade hundögon blev jag ivägskickad eftersom han vägrade att göra det. Jag fick komma tillbaka när jag hade 6-10 cm utväxt för en ny konsultation sa han.

Vilken normal människa som helst hade blivit lite deppad men accepterat fakta, inhandlat ett gäng hattar och kepsar och kommit tillbaka 6-10 cm senare.
Inte Åsa. Neeeej då, jag tänkte...hur svårt kan det vara? Jag provar att göra det själv och försöker färga en färg så lik min egen som möjligt. En avfärgning och en blondering senare sitter jag nu fast med en förskräcklig hårfärg a´la "tonåring gone wild med hemmablonderingar" alternativt "tant som försöker piffa till ålderdomen och täcka gråa hår med lite osmaklig färg". Mitt hår är (precis som frisören förutspådde) flammigt, fult och slitet. Man kan använda mitt hår som kontaktkarta för världens alla nyanser av orange och rött. Som dessutom är helt omöjligt att färga över och utväxten kommer att vara EXAKT lika tydlig. Jag sitter ändå fast i samma läge..men nu måste jag vänta 15-20 cm istället.

Vilken lärdom kan vi ta av detta? Lyssna på alldeles för dyra frisörer med tajta byxor när de med falsettröst säger "Det gåååår inte". De vet vad de snackar om, annars skulle de inte finnas.


Leende i arv - min systerson i sin pappas knä

Leende i arv - min systerson i sin pappas knä

Vi börjar väl med en bild på något som ligger mig ruggigt varmt om hjärtat. Lilla Teddy som jag knäppte denna bild på i början av sommaren. Jag fotar en del och den här bilden känner jag mig nöjd med då jag gillar hur man kan se knepiga saker som kan gå i arv...ett leende. Ena mungipan upp och andra ner.

Nu ska man ju tydligen blogga

...så då tar jag väl och börjar med det då. Vi får se vad som händer. Jag är normalt ganska privat av mig så antingen blir det inte ett jota nedskrivet och bloggen är nerlagd om ett par veckor eller så hittar jag nåt bra att använda den till.

Hur som helst. Må gott!