Händelsen som gjorde min vecka -skadeglad!

Veckans konkurs?

Veckans råaste hångarv måste bara riktas mot den praktikant!? på SAS som beställde ett för litet!? plan till flygningen mellan Sundsvall och Stockholm på morgonen idag. Min sambos mamma och hennes väninna skulle flyga med det till arlanda för att sedan ta sig vidare till Wien.
Jag hade betalat dyrt för att få stå och bevittna (dvs asgarva åt) den stackars människa som var tvungen att ställa sig inför den stora folkmassa med betalda flygbiljetter som skulle flyga imorse för att berätta att -nä tyvärr, det går inte, planet är för LITET, ni får inte plats.
Hahahahahaha!!!
Resultat: Hälften av resenärerna fick åka taxi (!!) de dryga 45 milen till Stockholm. Och fick 500 kronor var som plåster på såren.

Veckans börsnotering

Sundvalls taxi 060-190 000. 


För att jämna upp balansen efter mina elakheter om den nyanställda?! (snart avskedade?) på SAS ska jag berätta om mitt mest idiotiska drag i veckan.

Åsa tyckte att det var en bra idé att lägga sig och sola i solariet en timme efter jobbet idag. Ja, EN TIMME! Det vaaar ju så kallt och jag vaar ju så trött. Vad skönt och ligga där i värmen en stund och låtsas att jag var på Bahamas, tänkte jag.
Ja, det hade ju kunnat vara en bra idé om jag solat regelbundet det senaste halvåret. Det har jag inte......alls! Knappt ens i sommar utomhus.
En TIMME senare
Åsa vaknar upp av att solen slocknar (solariet stängs av eftersom en timme gått) och blir lite orolig. Brinner det någonstans? För det luktar minst sagt lite bränt! Jag sniffar runt lite i rummet tills jag hittar källan till lukten. Nämligen jag själv. Lukten var bränt kött.

Resultat: Julstämningen har infunnit sig! Inte bara för att snön har vräkt ner i två dagar och resulterat i att allt är vitt och att det knarrar under fötterna när man går ute. Nä, också för att jag nu är djupt rödfärgad som den allra färggladaste julekula till granen och lukten av bränt kött nu har övergått till någon slags övergräddad pepparkaksdoft.

Boken

Boken
Klicka på bilden för att se den fullsize (är rätt nöjd med min konstnärlighet. En bok i en blomkruka...heeelt crazy ;) )

På allmän (eller ja, egentligen bara Majsans) begäran lägger jag ut en bild på min nyköpta (eller ja, den har ett par veckor på nacken nu) mina vänner-bok. Tragiskt nog har jag inte en enda sida ifylld. Så det där som verkade som en utmärkt idé med att ha en sån bok börjar kännas lite avlägset nu.  Effekten blev liksom den motsatta. Nu känns det bara som om jag inte har några vänner alls, om man utgår från boken vill säga! Jag har liksom mobbat mig själv. Jag ska nog arbeta upp modet (och riskera att verka som om jag inte ha vuxit ifrån mellanstadiet) och be min kompisar och skriva i den. SÅDESÅ!

Denna härliga bok går att köpa på Bok- & leksakshörnan i Kramfors. Ja, jag vet. Det gjorde inte saken mer vuxet direkt!

Offentligt nr 2:ande

Jag känner mig manad att ta upp det här med offentligt bajsande. Härom veckan var jag tvungen att besöka en toalett på min arbetsplats för att tvätta händerna. Jag öppnade dörren för att kliva in i den enda lediga toalett som fanns på det våning jag befann mig. UUUÄÄHH en kompakt vägg av pruttlukt som vittnade om onådiga matintag formligen slog emot mitt inte ont anande ansikte. Jag övervägde snabbt att vänta på någon annan blivit klar i någon av de andra toaletterna men tänkte -äh, va tusan. jag kan hålla andan i de sekunder det tar att tvätta händerna. Det finns inte mycket som är värre än att andas in någon annans nummer2-odör. Jag kan ha tvångstankar i timmar efteråt när jag tänker att jag har en annan persons avföringspartiklar i mina lungor.
Toaletterna på mitt jobb är av olika storlek. Just den här toaletten jag klev in på är av storlek minimal och man kan inte annat än att titta rakt ner i toaletten när man vänder sig om efter att ha låst dörren. Det var här jag gjorde mitt första misstag (så fort man låser dörren blir man sedan ansvarig för det som befinner sig innanför den). Och jag gjorde just det, låste dörren. När jag sedan vände mig om möttes jag av en fasansfull syn bestående av det som orsakade den outhärdliga stanken. Det personen hade presterat innan mig var troligtvis så omfattande att en enda spolning inte var tillräcklig för att föra den vidare i kretsloppet. Minst hälften (beroende på hur stort urprunget var) var kvar i toaletten. Dels nerkladdad på innersideväggarna av toan dels flytande i det kvarvarande vattnet. Jag började så smått hulka och var så illa tvungen att kippa efter andan och få in den fruktade luften i mina lungor. Varför VARFÖR,  tänkte jag, har någon lämnat toastolen på det här viset och inte tvättat bort kladdet efter sig? Halvt hulkande och lite lätt yr bestämmer jag mig för att fly fältet trots att jag ännu inte hunnit göra det jag var där för (tvätta händerna). Jag vänder mig om och fullkomligt kastar mig ut från toaletten bara för att snubbla över nästa väntande kollega.
HJÄLP!!!! panik, jag känner hur ansiktet börja brinna av min nästa insikt. JAG kommer att bli beskylld (självklart bakom ryggen) för att vara skurken i det här bajsdramat. Min kollega kommer självklart att tro att det är jag som har gjort "det stora" och sedan inte gjort rent efter mig.
Med brandkårsrött nylle börjar jag stamma -hehe alltså, eller, ja, blä vad det luktar. Det var inte jag. Jag kunde inte vara kvar ens - säger jag samtidigt som jag frenetiskt viftar framför näsan som för att bevisa att eftersom jag tycker det luktar SÅ illa så KAN det bara inte vara jag som gjort det. Blev jag trodd...nä knappast! Hur skyldig kan man verka. De gånger jag faktiskt har orsakat stanken (fast jag tvättar iofs ALLTID stolen efter mig) kör man ju med samma skådespeleri eftersom det är fullkomligt omöjligt att erkänna att jag också gör nummer två.

Nästa Arbetsplatsträff ska jag ta upp just den här frågan och dessutom kräva att ledningen presterar en luftfräschare på samtliga toaletter på arbetsplatsen. Och bli inte förvånade om jag skriver en proposition till riksdagen också!

Jag har blivit poppis!

Jag har blivit poppis!
Majsan med sin lilla Viktor (min gudson)

Jag har bott i min lilla norrlandsstad i drygt fyra år nu och under den tiden har jag bara fått besök från syrran. Jag har börjat förstå att så fort man bor i någon av den del av landet som kallas norrland (även om min stad råkar ligga precis mitt i Sverige) så tror folk att man bor vid treriksröset och att det tar minst 3 dagar i bil, 7 timmar på buss och 15 mils promenadsträcka rätt genom vildmarken för att komma till mig. Men hey, jag beklagar mig inte (eller ja, kanske lite i smyg då). Jag är ju i Stockholm titt som tätt så folk får sin Åsa-dos ändå ;)
Hur som helst. Helt plötsligt har jag blivit jättepoppis och har fått långväga besök från Stockholm hela 3 helger i rad. Förrförra helgen fick jag besök av min kompis Majsan och hennes fina lilla son (min gudson *stolt*). Se bild.
Förra helgen var mamma och pappa på besök och vi gjorde massa norrlandssaker. Vi promenerade, insöp frisk luft och konstaterade att man verkligen kände hur ren den var i jämförelse med stockholmssmogen. Vi var på marknad och köpte rökt älgbiff och nåt annat basturökt kött. Sen gick vi hem till mig och åt alltsammans direkt från en skärbräda i massivt trä. Ungefär som om man inte äter annat än sånt här ;). Vi hade iallafall ohyggligt trevligt!
Jag gillar hur som helst den här nya trenden. Men den här helgen (första "lediga" på 4 veckor) tänker jag inte lyfta ett finger för att roa någon. Jag ska bara ligga i soffan hela helgen och titta på repriser och äta minst ett paket rocky-road-glass om dagen.
http://www.gb.se/products/dessertglass/amerikana/1153231612.html/?sc_layout=8491 . Jag har redan uppfyllt den kvoten idag och igår.

Jag vill passa på, nu när jag ändå är inne på ämnet, att skänka ett innerligt tack till den vidunderliga människa på GB/Carte d´or som kom på den smarta idén att återuppta just den glassen på marknaden. Hoppas du får en fet löneförhöjning!! Jag vill också påminna och slå ett slag för Smack för att den också borde få göra comeback!

Nysnö

Nysnö
Foto taget med mobilkamera föreställande snön precis utanför min port.


Idag när jag traskade hem med vår hund från gubben (det vi kallar den äldre herre som passar vovven på dagarna) var det riktigt höstruskväder i allra sämsta tänkbara bemärkelse. Grått, kallt, regnigt och med riktigt riktigt rå luft. Och för första gången i år tänkte jag, hua, nu är den här på riktigt! Hösten! Så det var inte utan att hjärtat slog glädjevolter när jag nu var ute på kvällspromenaden och såg att den första nysnön har kommit. Stora, feta och perfekta flingor singlade långsamt ner i perfekt symmetri. 
Efter halva promenaden kunde vi bara inte hejda oss. Jag och min lilla pudel rusade ikapp med tungorna fladdrande så långt ut vi bara kunde, tävlandes om vem som kunde fånga flest flingor på tungan. Det var helt underbart och vi hann nästan springa hela gatan ner när jag plötsligt hör en röst
-..Eeeeh, ja just det. Så där gjorde man ju när man var liten ja.
Min granne och hennes irriterande skälltik (som för den delen retar gallfeber på min hund) stod och tittade på oss med en besynnerlig min som inte gick att ta miste på.
Där stod hon med pannlampa!?, mönstrade snowjoggers (som minst sagt sett sina bästa dagar,) och fullproppad magväska, enkom för hundbajspåsar, och tyckte att JAG såg fånig ut.
Det om nåt, skulle jag vilja kalla besynnerligt!

Haffad!?

När jag pendlade till en annan stad för ett par veckor sedan råkade jag ut för en poliskontroll i infarten till en liten genomfartsort. Den stod där för att kolla att vi bilister inte åkte omkring och hade fest(eller dagen efter fest)promille i blodet. Just den här dagen var en vanlig mittiveckan-dag och jag som dricker alkohol 4 ggr om året ungefär hade nog snarare minushalt än nåt annat i mitt väldigt nyktra blod.
Så fort jag fick syn på bilen som stod precis innan en krök på vägen frös blodet till is i kroppen och jag började skaka som ett asplöv i en smärre storm. Inte för att jag hade nåt att dölja men av någon anledning får polisen och polisbilar mig att befara det värsta. Trots att jag alltid håller hastigheten felfritt blir jag helt övertygad om att jag kör 100 km i timmen för fort (läste jag fel på hastighetsskylten? Det kanske stod 5km och inte 50). Eller så börjar jag helt omotiverat tro att någon lurat ner knark i min frukost. Vem som nu skulle göra det?! Andreas?!
Sådana tankar for genom mitt huvud även denna morgon.

Poliskillen vinkar in mig till sidan av vägen. Jag vinglar sakta fram med bilen, helt övertygad om att nu jäklar skulle jag bli haffad och satt i finkan. Polisen som osar av "jag-tycker-att-jag-är-jäkligt-het-i-min-uniform" tecknar att jag ska veva ner rutan. Jag börjar fumla med dörren och knäpper och skruvar på alla knappar jag kan hitta utan att lyckas få ner rutan. Det är en sån där modern bil med elhissar och jag lyckas öppna bägge rutorna på bakdörrarna innan jag ger upp och bestämmer mig för att öppna hela framdörren istället. Generad börjar jag svamla om att på saaben är det i alla fall gamla hederliga vevor. Vi har en Saab 900 av årsmodell -87, men det vet ju inte han. Genast ser jag hur hans polishjärna börjar gå på högvarv och näsborrarna börjar rycka som på en jakthund som fått vittring. Detta gör mig inte lugnare direkt. Jag darrar nu helt synligt och hinner sträcka ut mitt skakiga vänsterben 2 gånger som för att gå ut innan han stoppar mig och säger att jag kan sitta kvar. Han sträcker fram en stor apparat med ett vitt plaströr och ber mig blåsa så hårt jag orkar tills jag hör ett knäpp. Jag ska precis till att göra det när jag känner mig tvungen att fråga en sak först. Jag drar huvudet bakåt och säger "Jag kan inte få herpes va?". Han tittar oförstående på mig och börjar nu bli otålig att få det där positiva (i negativ bemärkelse) provresultatet. "jag menar, tänk om gubben som blåste innan mig har herpes". Ok, det var inte den smartaste kommentaren genom tiderna men jag var nervös...riktigt nervös! -Eh nä, vi byter ut dem mellan varje, svarar han med en Jerry Williams-min samtidigt som jag ser uppsamlingspåsen med gamla blåsstavar som dinglar i hans andra hand.

PFAFF... snabbt blixtrar något jag hörde på P1 ett par dagar tidigare genom huvudet på mig och jag börjar snabbt som en äkta brottsling hitta ursäkter till varför mitt utslag kan vara positivt. -Fufufast jag hörde på radion att en sån blåsapparat kunde ge utslag om man ätit kosttillskott.
Polisen: - Har du det då?
Jag letar snabbt igenom minnet för att försöka komma på om jag kunde fått i mig nåt kosttilskott det senaste året trots att jag aldrig någonsin köpt eller förtärt något liknande
-Näää, men jag tänkte...
-Dåså, blås nu!

Jag tog i med all kraft jag hade och blåste som om världen stod och föll på min blåskapacitet. Även om ungefär 90 % av det jag presterade var saliv så knäppte apparaten efter en stund till. Helt svimfärdig och yr och med spott runt hela munnen tar jag mig igenom hans småprat med mest suckar som svar i väntan på resultatet. Det känns som 10 minuter (men är nog snarare en minut) innan han förklarar att resultatet är negativt (i positiv bemärkelse).
  Puh, nu är det över hinner jag tänkte när jag ser att han spanar in mot baksätet och frågar varför jag är så nervös. Jag försöker förklara min oförklarliga polisskräck och lyckas tydligen för den unge poliskillen vänder helt oväntat uppmärksamheten mot min person istället och börjar i krograggaranda fråga vad jag jobbar med, hur gammal jag är, var jag bor osv. Sen börjar han berätta om sig själv och att han är singel och bor i samma stad som jag. Han frågar om jag brukar gå ut och berättar vilken krog han brukar gå till. Lite ställd svarar jag lite avvaktande. Är det ett test? Bil efter bil efter bil med potentiella rattfyllerister swischar förbi.
Nåja, vi ses kanske ute nån gång, säger han. Då börjar det gå upp för mig. JAG KLARADE DET! Klarade vad kan man undra? JAG HADE JU INGET ATT DÖLJA! Hur som helst blir jag lättad och får köra vidare mot jobbet.

Fråga: Är det framgångsrikt att ragga upp tjejer under trafikkontroller? Eller lär de sig på polisskolan att förklä lite snopande i raggarkostym?


Väggen och golvet!

Väggen och golvet!

Här är anledningen till att jag inte kunnat vara online. Ruggigt snyggt va? Plastmattan i kräkfärg är utbytt mot fint antikfärgat trägolv. Och väggen är nu vackert äggskalsvit! Han är duktig min sambo!

Myrslok eller Ross?

Myrslok eller Ross?

Så här såg min normalt välskapte kille ut imorse!

En personalfest, en blånäsa!

Nu var det ett tag sen jag skrev. Anledningen är att min dator varit urkopplad eftersom vi har gjort om i sovrummet. Eller vi och vi...det var min sambo som gjorde grovjobbat. Men jag är verkligen bra på att heja på med lite glada tillrop och förse med snacks och dricka mellan varven.
Hur som haver nu är datorn på plats igen....YAAYY!!!

Vad har hänt sen sist. Ja, det orkar jag inte skriva om ;) Men jag kan berätta vad som hänt i helgen. Igår var det personalfest på arbetet. Grisfest var temat. Hade jag vetat vad det innebar (tydligen vet man det om man köpt ett sånt dära grisfestpaket på nån sunkig charterresa på någon oftast oexotisk plats) hade jag nog valt att fylla min tid med något mer meningsfullt.. rensa avloppen hemma eller nåt. I korthet kan man beskriva grisfest med att männen och i många fall även kvinnorna blir redigt berusade på dålig sprit och beter sig som ungar och äter helstekt gris. Och sen dricker ännu mer.

Vi började några stycken hemma hos mig. Tanken var ursprungligen att jag skulle leka barbiedocka med en kollega till mig som sällan (om någonsin?) sminkar sig. Och sen skulle vi andra också göra oss vackra och bli lite lätt salongsberusade under tiden (en farlig kombination om man dricker för mycket. Risken att dyka upp i transvestitsminkning till den tilltänka tillställningen ökar i takt med alkoholintaget). Någonstans på vägen blev det lite missförstånd och någon tillkom på "festlistan" i tron om att det var en rolig förfest hon skulle på. Jag kan bara kort tillägga att hon i slutet av kvällen tydligt poängterade att det där med förfest kanske inte var min grej och att jag kanske kunde skippa hennes inbjudan nästa gång eftersom att sitta i soffan och vänta kunde hon lika gärna göra hemma hos sig.

Väl på festen med en nu alldeles vansinnigt vacker kollega (vilket jag konstant påpekade under kvällen att det var min förtjänst...lagom ödmjukt! ;) ). Här möter jag upp med min sambo som varit på en riktig förfest med bara grabbar. Det blev snabbt uppenbart för mig (och alla på festen) att just de här grabbarna tagit det där med rejält supande inför grisfest på dödligt allvar. Med något diffust grummellyckligt i blicken glider han över golvet, med en stor stark i högsta hugg, fram till mig. -FÄÄÄN VA SCCHNYGG DU E GÖMMAN!!! Ja, förutom att det var väldigt trevliga små ord att få höra visste jag nu var ribban låg. Min ena chef med någon form av alkohol- och droginriktad terapeututbildning är på mig lite att jag nog bör försöka få lite vatten och frisk luft i min klart överförfriskade sambo. Men han är lycklig och sitt vanliga trevliga jag så jag tänker att det går nog bra. Och det gör det....fram till 3 timmar senare. Då får min sambo för sig att det är en riktigt bra idé att kliva upp på en stol och dansa när "Eviva espania" för tusende gången skrålar genom högtalarna. Och ett tag är det det. Min långe snygging ser jätteståtlig ut när han nu blir närmare 3 meter lång och står och svänger på höfterna uppe på stolen. Och då händer det. Han bestämmer sig för att utsikten är lite väl bra däruppe och ska just kliva ner när stolen börjar glida bakåt och min sambo framåt. Jag vet inte vad som hann fara genom hans huvud under färden ner till golvet. Men det var inte att "nu bör jag nog försöka häva fallet genom att sträcka ut armarna/händerna". Det som får ta hela fallet och tyngden av denna 2 meter långa och 90-95 kg tunga man, är hans näsa.

De kommande 2 timmarna spenderade vi på akuten med en trevlig AT-läkare (jag tror att det är typ en praktikelev) som skrattande och ganska ironiskt försöker övertala min sambo om att han inte höll på att dö. Ok, det sprutande blodet fullkomligt målade om väggarna i undersökningsrummet men i stora drag var han mest berusad bara.

Synen imorse när jag vaknade var dock allt annat än vacker. Min sambo är begåvad med en näsa åt det lite större hållet normalt sett. Och det tycker jag är fint men idag såg han ut som en bakfull myrslok. Han kunde inte låta bli att skratta själv och propsade på att jag skulle ta bild med mobilkameran och skicka till alla han känner ;). Han tyckte att han nu blivit väldigt lik Ross i vänner.

Lärdom: Vad nu än Magnus Uggla sjunger. Dansa bara nykter!