Morrterapi

Min lilla pudel har sällat sig till alla andra knäppa pudlar i världen och blivit ett komplett pucko. I tid och otid så morrar han för att visa missnöje eller för att han bara helt enkelt känner för det. Inget mer än så, bara morrar. Det låter inte nåt vidare trevligt och man blir inte riktigt klok på vad han vill med sitt morrande egentligen. Eftersom man har förstått genom tv och sånt att en morrande hund är en ouppfostrad, aggressiv och dålig hund så har vi gjort det mesta för att han ska sluta med det här beteendet.
Den senaste insatsen härstammar ur något som min sambo hört från en hundpsykolog (hur tar man den examen?).
Den går ut på att man ska lära hunden att morra på kommando för att man då styr hunden till att inte morra när han inte fått det kommandot. SUPER tyckte vi, vilken grej, jättesmart!
Så den senaste veckan har vi då alltså försökt att få honom att morra och när han gjort det har vi överöst honom med beröm och gett honom massa skinka.

Resultat: Vår pudel är inte dummare (eller smartare) än att han nu morrar för allt HELA TIDEN och sedan viftar på svansen och väntar på beröm och gottis. Problemet har alltså blivit 10 ggr värre, men vi ska ge det lite mer tid.

Kommentarer
Postat av: Linda

Hahahahahahahaha. Den hunden vet p r e c i s var han har er.

2006-11-10 @ 18:40:01
Postat av: majsan

Ge dem inte lillfingret, de tar hela handen, särskillt om det gäller skinka...Lycka till!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback