Det finns kuddar och det finns kud

MMS

Det finns kuddar och det finns kuddar. Igår fick jag KUDDAR av Andreas. Stora vita. Som täcker halva sängen. Och jag vill aldrig mer kliva upp.


CENSUR

Jag har blivit censurerad av min sambo. Så där missade ni ett kul inlägg serni!

Jag har mina perfekta drömtänder.

MMS

Jag har mina perfekta drömtänder. Så Satans vita. Men bara på jobbet när jag jobbar i bildtelefonen. Jag önskar att hela världen var en bildtelefon och att det enda sättet att kommunicera med varandra var genom just en sån. Då skulle jag få tandkrämsmodellskontrakt och vitaste-ögonvitorsutmärkelser.


Prick en månad kvar till julaftis

...det hade ni inte tänkt på va, era nötter. Tror minsann att jag slänger upp julgardinerna när jag kommer hem från jobbet (som slutar om 19 minutas)

Åsa -19 minuter känns som en livstid just nu

Glad att jag inte är i syrrans svettiga dojjor

Storm i stockholm. Syrran är brevbärare där. Hon delar post, utomhus, och färdas typ på 80 kilo tung cykel. Och det är snöstorm. Vill tycka synd, men sitter och liksom småskrattar för mig själv.

Åsa -sitter på rumpan inomhus

Är det det här som kallas snöblind?

MMS


Minus tio grader ute! Är inte det här optimism så vet jag inte vad som är det.

Jag börjar köpa det här med Feng shui (tidigare benämnt som Fjangt Struint, ok låg humor). Jag städade i min garderob i helgen och jädrar i min låda om jag inte känner mig helt på det klara med mitt inre också efter det. Tycker mig ha läst att man ska städa i garderoberna för att städa i sitt inre eller nåt annat flum. Nu städade och sorterade jag mest av den anledningen att det var just garderoberna som behövdes städas och inte jag. Men whattheheck ingen har väl dött av lite organiserat inre liv. Snart kanske jag kommer börja planera saker och sånt. Det vore coolt. 

Åsa -hur långa ser inte mina ben ut? (de är ju knappt en halvmeter trots mina 1,68 centimeter)


Var tog den snygga lilla tvättbrädan vägen?

MMS


Vafan. Satte mig ner nu för att vila en liten stund. Jag har målat i stugan nästan hela dagen. Så jag slog mig ner och plockade fram en japp och började äta. Och fick ett sånt där konstigt tryck över bröstet, som en hjärtinfarkt, fast nere vid magen. Det är liksom helt svårt att andas, nåt tog emot. Var tvungen och titta efter om det fastnat en limpa med fullkornsbröd på magen när jag rotade i frysboxen efter bullar. Eller att jag råkat sätta på mig ett alldeles för tajt sånt där jättebrett stretchskärp med knappar som man hade i början av 90 (eller slutet av 80 kanske).

Jag lyfter på tröjan och så hittar jag det här!?! Vinterspäcket kommer tydligen tidigt iår. Skit oxå!


Åsa -nu lite extra fläbbig men såklart fortfarande skitsnygg


Åsa the artist!

MMS


Jag ska sadla om. Klart jag ska, med en sån talang!! Munnen är lite på snedden. Det handlar om uttryck och att förmedla en känsla, men det hajjar väl inte ni. Storskalig snökonst is the shit. Ni hörde det här först.

Åsa -the artist!


THE ÅSA-MACHINE

MMS


Det finns mer än en sträng på den här kvinnans lyra, det kan jag säga er. Inte nog med att hon kliver upp i ottan för att baka frukostbröd med fullkorn till sin man som skulle till jobbet (jo men visst ser ni. På heder. Det gjorde jag imorse)

Sen åker hon ut till stugan och skottar en motorväg. Och som grädde på moset bloggar jag skiten ur den här bloggen!!!Det finns inga gränser för hur långt jag kan gå längre. Snart både skottar och bakar jag SAMtidigt!

Åsa -det borde uppkallas nåt begrepp efter mig för wonderwomen är väl upptaget.


Gåta

MMS


Vad är det som går och går men aldrig kommer fram?

Svar: Jag och Hilding på morgonpromenad!

Åsa -snart även med bodybuildarlår


Istället för smhi

MMS


Jag och Hilding har skaffat oss en hobby som vi båda tycker är riktigt kul. Det känns alldeles fantastiskt att faktiskt g ö r a nåt med sin hund och jag är tokladdad. Tills det här (bilden) 2 dagar efter min nyfunna hobby.
Målet för mitt intresse är viltspår. Man kan tydligen inte spåra i snö. Och nu har vi månader och åter månader med snö framför oss. Inte helt bra för någon med mitt taskiga tålamod och som bara kan genomföra saker om de görs på impuls. Vad vill jag ha sagt? Mja, vi har snö här så det var mest en väderuppdatering. Är det snö i Stockholm med?


Sång till TedMin systerson har ett litet problem. Orkar inte skriva om det här när det går att läsa om
här.  Här kommer iallafall lite tjottaterapi från moster. Enjoy!

En störig bitch!

Det är inte så att jag gör mitt yttersta för att bete mig som en störig bitch. Det liksom bara går av sig själv. Jag är hemma och är sjuk. Andreas har semester och jobbar ute i stugan och spikar lite på ett skjul eller nåt. Imorse när jag vaknade och upptäckte att jag faktiskt kunde andas med ena näsborren (jag är förkyld) bestämde jag mig för att det var läge att baka lussebullar. Tanken av saffransdoft och ugnsvarma russin var så lockande att jag tvingade Andreas, som ville ut till stugan och fortsätta att flytta brädor från A till B, att gå till butiken för att handla ingredienserna innan han for.

A: Men Åsa, du är för sjuk för att baka. Du kommer inte orka det!

Å: Hörru du, Jag troooooooooor nog att jag är vuxen nog att avgöra det själv?? Pallra iväg nu.

och det gjorde han, såklart  *HA, triumpf!*. När han kom tillbaka muttrade han lite och berättade att mitt lilla infall kostat 250 kr.

Sen visar det sig att jag visst är för sjuk för att baka. Jag orkar inte ens kliva upp ur sängen. Näsborren som vid uppvaknandet släppte in luft hade bara en tillfällig paus. Det dröjde inte många minuter innan den var lika igengrottad av snor och klägg som det andra ditot.
Det allra troligaste är att lussebullsingredienserna aldrig kommer klara sig så länge att de blir lussekatter.

Men det kommer ändå nåt gott ur den här historian. Andreas lär sig sin plats. Det gäller att hålla dem kort, de små liven!

Helgen: restaurangbesök

MMS


Restaurangbesök. En lax med vin. En nachotallrik med öl. En stockholmare. En norrlänning.


Jävla 8:ans tabell

Jag måste varit sjuk nån gång där i tvåan eller trean eller när det nu var man gick igenom åttans tabell. Ni vet, gångertabellen. De andra sitter liksom fast i minnet och går liksom bara på automatik. Jag kan dem utantill. Men när jag kommer till åttans tabell så måste jag tänka. Jag måste sitta som ett nedrans mongo och räkna och tänka och sen kontrollgöra-om det.
Och just den känns nästan som liksom viktigast. Typ det enda som var till någon nytta av det man läste i skolan. Att lära sig åttans. Och så har jag missat det. Det kommer inte att gå bra för mig, det känner jag på mig. Det här tynger mig och jag tänker på det ofta. Nu är det försent. Jag är för gammal för att lära mig nya saker nu. Bummer!

Åsa -tur att det finns miniräknare i mobilen

Bakdrottning

MMS


När Åsa är i baktagen så blir det inte kakor på vita vackra plåtar med spets och små rosetter runt varje kaka i ett vitt lantkök med hemvirkade gardiner. När Åsa bakar blir det en vanlig jävla svart rostig plåt med återanvänt smörpapper. Äkta västerortstyle!

Åsa -som lagade kyckling i ugnen senast


Tegelstenar i äggskals-glashuset!

Andreas tyckte att jag var lite VÄL snygg på min nya bloggbild och undrade hur jävla mycket jag hade retuscherat den då. HUR SNYGG ÄR DU SJÄLV RÅ din mupp?? Skitcoolt med hårband på en vuxen karl.
Andreas tyckte att det var töntigt att fixa bloggbilden i sepia-ton och 80-talsdim-ram. Men HUR HÄFTIGT är det att luta med i kurvorna och svängarna när man kör GRÄSklippare???Åsa -snyggare än vad man kan tro

Räddningen är näraaaaHAAA!!!  Det här är en vitamindryck! Den innehåller vitaminer. Vitaminer är nyttiga. Det är BRA att dricka nyttiga saker!

BASTA!!

Det kommer bli masstafsHur många kommer inte att röra honom?? Vem vill inte åka ut ur fängelset??

Åsa -som skulle kunna lära medfångarna ett trick eller 2 om att röra

He tried to make me go to rehab, I say NO NO NO!Andreas gillar inte mitt colaberoende. Det här har han köpt hem idag med förhoppningar om att hans enmans-intervention ska innebära att jag påbörjar Antes colarehab. Steg ett är tydligen behåll bubblorna, skippa aspartamet. Vatten liksom... Uäck! Men jag ska testa, jag lägger mig. Nästan. Snart. Bara lite cola till. Vatten på kvällarna, cola på jobbet!? Då minskar jag ju dagsförbrukningen med minst en liter iaf.


Ångest

Efter färdigtagen bild med plastpiraterna med låtsaspickadoller (förrförra inlägget) klämde jag mina närmaste pirater lite lätt på stjärten. Som en liten uppmuntrande gest, ett litet tack för kortet eller välj vilket skäl du vill.
Nu har ångesten börjat komma krypande. Nu talar vi inte om någon smygande otrohetsångest gällande mig och Andreas. Lite sporadiskt klämmande på främmande stjärtar ligger helt inom ramen för vad jag tycker är rimligt efter ett sju år långt förhållande.

Ångesten härstammar istället från för mycket tittande på amerikanska rättegångsserier. Nu har jag börjat frukta en anmälan från killarna/männen eller (gud förbjude) pojkarna i buttericks billigaste star wars-utstyrsel.
Kan lite oskyldigt kläm räknas som sexuella trakasserier??
Jag går igenom händelsen i mitt huvud om och om igen. Kan det ha varit en liten klapp bara? En lätt smäll? Menade jag inte att klämma till lite om ryggslutet på dem och gjorde en missberäkning om var deras ryggar slutade? 

Fråga: Räknas kläm och klapp på rumpan verkligen om det sitter vita plastskinkor utanpå de riktiga skinkorna?

Åsa- en snäll tant faktiskt

Arvikamål och toalettmissöden

I helgen fyllde Moa ett år och det var anledningen till att jag for min kos ner till Stockholm. Där träffade jag min systers svärföräldrar för första gången på riktigt. De är från Arvika i värmland. De talar den ostockholmskaste dialekt jag hört.
De framkallar en märklig impuls att vilja kasta mig över dem vid ett obevakat tillfälle och rulla in dem i cellofan (det där glansiga fina "pappret", inte en jäkel som spelar det där stora stråkinstrumentet (cello-fan)) och ta med mig dem hem.
Jag fantiserar om att ställa upp dem i min bokhylla i vardagsrummet och så kan de stå där och kuttra med sin breda dialekt och sprida glädje och trivsel. Ett enklare sätt vore ju att spela in värmländska på band och köra i stereon, men det känns liksom lite B. Inte helt genuint. Mesvarianten på nåt vis. Som att köra en sån där braseld-dvd.

På vägen hem igår genomlevde jag min historias värsta toalettförseelse. Den är så hemsk och vidrig att jag inte på nåt plan pallar att beskriva i detalj vad som skedde. Jag kan bara berätta att det handlar om mig, ett stycke tågtoalett, en för mig ovanligt högpresterande tjocktarm och en ickefungerande spolknapp hur många gånger man än tryckte på den.
Jag rodnar än idag, ett drygt dygn senare.

Åsa lever det ljuva livet i StockholmSmskonversation

Åsa: Jag har hittat männen i mitt liv här i stockholm. Jag kommer inte hem nåt mer!

Andreas: Jag förstod väl att det skulle krävas minst ett helt gäng utomjordingar för att bräda mig