Jag kommer att lukta lik på krogen ikväll

Det var inte utan att jag kände lite vemod imorse när jag vaknade och upptäckte att hela lägenheten luktade lik. Nåväl, det är livets gång tänkte jag. Det är ju inte helt konstigt att någon i trappuppgången valt att kila vidare just inatt. De är uppe och nosar på 80-90 år hela bunten. Eller ja, inte en granne. Han är 30nånting men fick under en hälsoundersökning veta att han hade den fysiska hälsan av någon som närmar sig 70. Så jag räknar in honom bland de andra åldringarna.

Det var ju lite tråkigt tyckte jag för gamla grannar innebär himmelska grannar. Det var först när 30-åringen flyttade in som jag insåg att det tydligen är v ä l d i g t lyhört i de här lägenheterna. När lite oskyldigt smackande av hångel till och med hördes genom väggarna (ja, inte vårt alltså, vi har varit ihop i över 7 år). Innan dess trodde jag de var isolerade som skyddsrum.

När jag klev upp och gick mot köket kände jag hur stanken kraftigt ökade ju närmre ytterdörren jag kom och jag började tänka att den där grannen kanske trillat av pinn mycket tidigare än inatt. Bara det att när jag nådde köket så var det som att kliva in i epicentret av en svavelbombhärd. Jag förstod att grannen knappast dött i mitt kök. Eller? Jag övervägde olika scenarier då det faktiskt hade kunnat vara så, men insåg snabbt att en döende granne högst osannolikt skulle vara så sugen på en nattmacka, men saknat smör, att den brutit sig in hos oss för att sno lite Bregott. Och sen kolat vippen under vår diskbänk.
Jag öppnade till sophinken och efter att ha kastats omkull av odörväggen som rusade ut från soppåsen drog jag mig till minnes att den där lilla snörten av lever som blev över när jag gjorde leverstuvning häromdagen som helt brutalt och utan eftertanke kastats i påsen och glömts bort.
7 timmar, 4 doftljus och en skål med ättikssprit senare stinker det fortfarande kyrkogård här hemma.

Slutsats: Är ni skitsura på nån, eller bara vill pajja ett sånt där vitt fint hem som retar gallfeber på vilken normal inredningsefterbliven lortgris som helst. Så göm en liten leverbit på ett strategiskt valt läge i deras hem! Men glöm inte att de är fördjävliga på att städa de där perfekta inredarna. Sy helst in biten i en gardin eller nåt.

Kommentarer
Postat av: erika

men hu. lever?!? äter du det?

2009-01-30 @ 19:21:54
Postat av: Levern är död

Det luktade fortfarande orm när jag kom hem!



Med risk för att hon slutar laga mat... Ni som läser detta ska veta att Åsa är jättebra vid spisen, men inte så bra i resten av köket. Det här med att försöka skrapa av värsta mathögarna från tallrikarna är inte hennes grej, o än mindre skölja skiten!



Det var inte i soporna, det var i diskhon.. på en tallrik långt ner... under all annan osköljd disk!

2009-01-31 @ 00:01:02
Postat av: Åsa

Erika: Jajjamensan, mumsfillibabba!!!



Andreas: Men skit på dig! Jättelångsamt!

2009-01-31 @ 13:00:55
Postat av: erika

jag förstår inte varför man inte använder engångstallrikar. disk är äckligt. och disk med rutten lever på måste vara ännu värre... som tur är har tommy nån slags disk-i-diskhon-fobi, så han diskar nästan så fort jag ställer nåt där :)

2009-01-31 @ 13:05:50
Postat av: signe

Hahaha...fy va äckligt!...Men det var himla kul på krogen! :)

Postat av: Åsa

Erika: Undrar om vi kan klona Tommy och sälja honom som en diskmaskinsprodukt.



Signe: Ja, tusan va kul det va!! Kände mig ung på nytt;) Vette tusan när jag upplevde en krogstängning senast.

2009-02-03 @ 16:33:40
URL: http://nuskamanjutydligenblogga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback